снимка Общински съвет - Варна Шефовете на общинските търговски дружества във

...
снимка Общински съвет - Варна Шефовете на общинските търговски дружества във
Коментари Харесай

Общината ще избира нови шефове на фирмите си със седемчленна комисия за всеки

снимка Общински съвет - Варна 

Шефовете на общинските търговски сдружения във Варна към този момент ще се избират по нова разпоредба, която беше показана през днешния ден от ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ) пред комисията по благосъстоятелност и стопанство. Новите шефове на общинските компании, включително и здравните заведения, ще се предлагат от комисия от седем индивида, която ще е друга за всеки обособен пост. Четирима от представителите в тази комисии ще се дефинират от Общинския съвет. Комисията ще се управлява от ръководителя на локалния парламент, а при неспособност – от избран от него заместител ръководител на Общинския съвет.

Преди да стартира оценката на допустимостта на претендентите, членовете на комисията за номиниране ще подписват декларация за попречване на спор на ползи. Ако член на комисията откри, че условията на декларацията не могат да бъдат изпълнени във връзка с някой от претендентите, той ще би трябвало да уточни това в декларацията си, да се изключи от процедурата и да бъде заместен от аварийния член.

Резултатите от състезанието и номинираните претенденти ще се дават в петдневен период на Общинския съвет за взимане на решение за тяхното одобряване. Местният парламент има право да отхвърли всички претенденти, класирани от комисията, като уточни съответните претекстове за това, и да стартира нова процедура за номиниране. Новата разпоредба ще влезе в действие след утвърждение от Общинския съвет, подсетиха от пресцентъра на локалния парламент във Варна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР